Skaffa en egen gratis hemsida   

Ladda om sidan/Synkronisera inloggning

Presentation av styrelsen

Anders Vikström berättar

Född och uppväxt i Renviken, Arvidsjaur som tredje och yngsta son till Ingvar och Lisa Vikström (rentav sladdbarn, 12 år yngre än bröderna) såg jag dagens ljus för 54 år sedan.
Efter studier och utbildning inom skogsnäringen arbetade jag åt Domänverket i Gällivare, egen firma samt numera tjänst hos Skogsstyrelsen med placering i Arvidsjaur.
Släktforskning har funnits i bakgrunden ända sedan min mor berättade om olika släkten i min ungdom, samt klippte ur dödsannonser vilka man inte visste vem det var. Föreningen har jag dock inte varit med i förrän 2011 på våren, då man upptäckte glädjen av att vara flera med samma intresse.
Andra intressen är utebaserade såsom jakt och fiske.

 

Andreas Möller 

Föddes den 27 december 1982 som son till Alf Jonny Möller Akkavare och Ann Gerd Christina Lidström Suddesjaur. Döptes påskdagen i Arvidsjaurs Kyrka till Jonny Andreas.

 vald till ordförande vid årsmötet 2009 och suppleant 2012

Kristina Åström

 

 Gun Augustsson berättar

Jag kommer ursprungligen från en liten by i Älvsby kommun (Grundvattnet). Har jobbat med det mesta, skogsarbete, på sågen i Moskosel, inom hemtjänsten och sedan 25 år tillbaka på Posten, med alla sysslor som förekommer där. Mor till Eva och Nicklas, svensk mästare i snöskoterbackrace våren 2004 och 2005, och farmor till Petter, som också tävlar i snöskoter och motorcross. Intresserna är många. Entusiast i släktforskning som jag började med år 2000. Varit husägare i snart 3 år och gjort en trädgårdsanläggning med damm bakom huset. Dans är också ett stort intresse, det blir ca 2ggr/vecka ibland mer. Stugan på Eggelatsholmen, vid Forsnäs, Arjeplog får också besök rätt så ofta och där hämtar jag ny energi för kommande behov.

Upp igen

Gun Augustsson

 

 

Ann-Mari Larsson berättar

Jag heter Ann-Mari Larsson född Vikström i Bäcknäs, ledamot i Arvidsjaurs Sff styrelse. Gift med Lars-Erik Larsson och bor i en villa i Arvidsjaur. Jag är en av dem som sköter blomsterprakten i samhället under sommarmånaderna. Jag började släktforska 2003 och tycker att det är mycket intressant. I sommar hade vi kusinträff på min mans sida. Tack vare släktforskningen kunde jag dela med mig av min mans anor vilket var mycket uppskattat.

Ann-Mari Larsson

 

 

Yvonne Ruth berättar

Jag heter Yvonne Ruth född Edin på Salberg, Älvsbyn och växte upp i Tvärån, Älvsbyn.

Gift med Kenneth Ruth och bor i Arvidsjaur.

 Har två vuxna pojkat 40 och 41 år gamla. Jag har lyckan att ha sju barnbarn och två bonus- barnbarn. Dessutom är jag också gammelfarmor till Neo, Petrus och Linnea.

 Sedan 2003 är jag en glad pensionär med gott om tid för släktforskning. Jag tycker även om att läsa, lösa korsord och sticka. Sommartid är det stugan och naturen som gäller.

Yvonne Ruth

 

 

 

Gunnel Wikström berättar

Jag heter Gunnel Wikström, född och uppvuxen i Arvidsjaurs kommun.

En lunginflammation gjorde att jag började släktforska.  Maria våran ordförande tyckte att jag skulle ha något att göra och gav mig grunden till mitt släktforskande, sedan dess har min släkt blivit ganska stor.

 Jag är gift, har tre döttrar och fem barnbarn,  sen fyller jag jämt år i vår så det är en milstolpe.

 Jag arbetar på Comfort butiken här i Arvidsjaur som ägs av min mittersta dotter och hennes man och där försöker jag få folk att förnya sina badrum.

 Som medlem i släktforskarföreningen vill jag verkligen rekommendera folk att börja släktforska för det är ett nöje för livet.

Gunnel Wikström

 

 

 

  

 

 Inez Lindmark berättar

Jagheter Inez Lindmark 51 år och bor i Arvidsjaur.

Född och uppväxt i den lilla byn Kläppen, 15 km nordväst om Arvidsjaur där jag hoppas att så småningom kan bosätta mig igen. Tillbringar nästan all fritid där vid min lilla stuga.

 Min man Håkan Nilsson, född och uppväxt i byn Brännbacken inom Arjeplogs kommun delar också sin fritid där med mig.

I Kläppen har vi ett litet skogshemman som sysselsätter oss.

 Andra intressen som jag har förutom släktforskning är att vandra i skogen, ta en tur med skidorna, på våren att odla blommor och sedan på sommaren annan trädgårdsskötsel. Vara på auktioner, loppis m.m

 De fyra barnen, Karin 26, Tommy 25, Patrik 19 samt Mikael 15 år varav de två yngsta bor hemma har sysselsatt oss på fritiden med olika idrottshändelser, löpartävlingar, skidtävlingar, fotbolls- och hockeymatcher.

 Den tid jag inte har fritid så arbetar jag på folktandvården. Jag tycker om mitt arbete som tandsköterska. Det är mycket stimulerande. Man träffar folk i olika åldrar och situationer.

Tycker även om att läsa böcker särskilt drama- och thrillers.

 Mitt intresse för släktforskning har jag nog haft sen barndomen. Intressant att forska var människor har bott och hur de har levat fascinerar mig.

 

.

 Start

Om föreningen

Föreningsbloggen

Projekt

Läsvärt

Sevärt

Kontakt

Efterlysningar & gästbok

CD & boktips

Länktips 

Välkommen!

Du är besökare nr

Denna månad

Denna vecka

Online just nu